Helande stenar

Helande stenar - för bättre hälsa

Stenar och kristaller och deras helande egenskaper är något människan förundrats över sedan urminnes tider. Människor med stark känsla och intuition har lärt känna stenarna på djupet och med tiden gett oss en mängd riktigt bra böcker som inspirerat och förhöjt kunskapen kring helande stenar och dess magiska egenskaper.

När började man prata om helande stenar?

Förmodligen började vi prata om helande stenar så fort människan kunde prata. Stenar har på ett eller annat sätt alltid varit en del av människans vardag. Vare sig om det var i form av tillverkningen av verktyg eller för deras mer magiska och helande egenskaper så har människan alltid haft sten med och omkring sig. Redan mer än 100 år innan kristus födelse skrev Damigeron om hur den helande stenen "Akvamarin" kunde bota sjukdom och framförallt problem med ögon. På den tiden var rekommendationen att dricka och skölja ögonen med vatten där Akvamarinen legat. Forntida romare berättade om hur akvamarinen skulle vara användbar för att bota sjukdomar i mage, lever, käkar och hals. I dag pratar kristall-terapeuter och sten intresserade om hur Akvamarinen kan hjälpa till med vätskebalansen i kroppen, diverse hals och lymfkörtel komplikationer och hur den får oss att lätta på trycket och tala vår sanning. Hur den kan hjälpa en när man är på resande fot, en egenskap som lever kvar från förr när sjömännen hade med sig akvamarin på sin resa över havet för god resväg.

På den tiden sägs det även att sjömännen slängde akvamariner i havet och offrade dom till havsgudarna, än idag görs liknande ritualer. Akvamarinen är bara en av oerhört många helande stenarna och de har alla sin plats i samhället, troligtvis var det mer vardagligt förr att prata om stenarna och deras helande egenskaper än vad det är i det moderna Sverige. Men i många länder har tron levt kvar starkt och i Sverige märker vi att den tron på helande stenar kommer tillbaka starkare för varje dag.

Helande stenar med helande egenskaper

Alla stenar bär på olika egenskaper och helande krafter, men vissa av dem förtrollar oss lite mer med sina härliga färger eller glittrande utseende. Ibland kan de kännas lite som att stenen söker sig till en, man kan gå in i en kristallbutik utan att veta vad man söker för helande sten men så plötsligt ligger den där och man känner direkt en känsla, och man vet vad det var man kom dit för. I en bra kristallbutik kan du gå in och förklara ditt mående eller vad du känner att du behöver, och personalen kan ta fram en helande sten med just de egenskaperna du söker. Precis som på ett apotek men på ett lite mer energimässigt plan.

Idag jobbar man mer med känslor och inte lika mycket med fysiska problem. Intressant kan vara att tänka på att de flesta av våra fysiska problem härstammar från ett känslotillstånd, trauma eller olika typer av blockeringar. Så vill man ta itu med roten av problemet kan helande stenar hjälpa en på vägen. Olika helande stenar har förr malts ner i pulver och använts som både smink och medicin. Idag med regler, lagar och liknande är det inte något man alltid kan förespråka hur som helst. Men det kan vara bra och kul att veta hur mycket sten har använts till förr. Alla stenar innehåller olika ämnen som är bra för olika saker.

Tandemalj är en kroppsvävnad vi alla är bekanta med, De är den hårdaste substans som kroppen producerar, och är nästan helt uppbyggd av mineralet Apatit (kalciumfosfat). Apatit är en av våra helande stenar som vi även säljer i vår butik och den utvinns även i livsmedelsindustrin och används som tillsatser i mat, Apatit kan även användas som gödslingsmedel.

Läs gärna mer om våra helande stenar och deras egenskaper i vår webbshop.