Chakra stenar

Chakra - Optimera din livsenergi med stenar & kristaller

När man pratar om stenar och deras egenskaper ligger de i grunden att gå efter färgen på stenen och koppla det till respektive chakra. En ljusblå sten resonerar med hals chakrat, en svart sten resonerar med rotchakrat osv. Beroende på vilken sten det är och hur och av vad den är uppbyggd så har de sedan lite olika egenskaper. 2 gula stenar t.ex. gul Aventurin och Citrin resonerar båda med solarplexus chakrat och har en del liknande egenskaper, de båda sägs stärka självförtroendet, attrahera överflöd och få oss att se de ljusa i tillvaron, men de skiljer sig även åt när man undersöker de djupare, gul Aventurin är lite mildare i känslan och kan uppfattas något mer balanserande. 

Vad är chakran?

Namnet Chakra är sanskrit och kan översättas till något i stil med hjul eller cirkel. Det är namnet på de punkter på kroppen där livsenergin flödar och möts. Alla stenar resonerar med minst ett av våra chakran, vissa fler och vissa som t.ex. Bergkristallen resonerar med alla våra chakran. Bergkristallen är även en kristall man kan använda för att förstärka en annan sten och då fokusera på något utav våra chakran.

När vi pratar om chakran så finns det sju grund-chakran man vanligtvis nämner:

Rot chakra - Röd
Exempel på stenar: röd Jaspis, Granat, Vanadinit

Navel/sexual chakra - Orange
Karneol, orange Selenit, orange Kalcit

Solar plexus chakra - Gul
Gul Aventurin, Citrin, Bärnsten

Hjärt chakra - Grön
Grön Aventurin, Smaragd, Amazonit

Hals chakra - Ljusblå
Akvamarin, Larimar, blå Kalcit

Pann chakra (tredje ögat) - Mörkblå/Indigo
Lapis Lazuli, Sodalit, Tanzanit

Kron Chakra - violett/Lila
Ametist, Sugilit, Charoit

Dessa färger och exempel på stenar anses sätta igång respektive chakra.

Det finns även färger och stenar som kan balansera och harmonisera med varje chakra. Tex. rosa för hjärtat ( Rosenkvarts är ett bra exempel), och svart för rot chakrat (svart Turmalin).

När ett eller flera chakran hamnar i obalans eller rent av blockeras kan vi uppleva diverse problem i vardagen, allt från något mindre allvarligt till något allvarligt. I stort sätt alla problem en människa kan ha, vare sig förstoppning eller sociala problem så kan det härledas till en obalans i något eller några av våra chakran och där kan man med stenarnas hjälp och sin egen vilja och förmåga jobba på att lösa upp blockeringar och så småningom bli kvitt besvären. 

Vi tror starkt på stenar och kristaller men vill ändå påpeka att vi är inga doktorer och stenarna är inget ”läkemedel”, utan ska ses som ett alternativt hjälpmedel i vardagen.