OBS! Minst en veckas leveranstid på ordrar mellan 4/5-11/5
Gua sha - Kristaller möter uråldrig healingmetod

Gua sha

Har du hört talas om Gua sha?

Ett verktyg som detta har återintroduceras till oss i västvärlden vid ett tillfälle då vår hälsa och välmående står i extra fokus och börjar kräva vår uppmärksamhet! 

"Gua sha" som kommer från kinesiskan och betyder att "skrapa" sand, är en uråldrig metod som utförts med hjälp av porslinsskedar, mynt och horn. Den runda formen är det som gör ett objekt till en bra skrapa. 

tekniken går ut på att frigöra och återställa flödet av chi i den delen av kroppen som behandlingen görs på.
En Gua sha-sten används ihop med någon form av olja som minskar friktionen på huden. Stenen ska sedan skrapas i en riktning på samma område c.a 10-30 gånger innan en metodiskt går vidare till nästa ställe. 

"Sha" refererar till den rodnad som uppstår efter flera skrapningar, på ställen där blodcirkulationen och energin är blockerad. Vid behandlingen sker en bristning i underhudskappilären och därför uppstår en rodnad.

rodnaden kan variera i färg beroende på hur pass dålig blodcirkulationen är, och på vilket sätt stagnationen har satt sig. Rodnad är tecken på att behandlingen har gett resultat och kan också visa ifall det finns gamla skador eller för mycket stress i kroppen. 

När huden reagerar och röda prickar uppstår tyder det på korttidsstress, och de prickar av mörkare färg kommer från kronisk stress. 

Vid smärtor, visar också färgen hur gammal en skada är och vart den sitter, lite som en karta över kroppens behov och blockeringar.
Ljusa stråk eller fält indikerar en mer "akut" eller ny skada medans mörkt purpurfärgat område visar en skada som är c.a. 10-15 år gammal. Missfärgning efter behandling är vanligt och är en indikation på att behandlingen har gett resultat och brukar avta efter ett par dagar upp till ett par veckor. 


När Gua Sha används i ansiktet brukar det inte uppstå samma typ av rodnad som på andra delar av kroppen. Det är viktigt att inte dra så hårda tag när det gäller ansiktet och dragen görs bäst genom att börja i uppåtrörelse från ansiktets mitt och ut mot hårlinjen eller kanten av ansiktet. Nacken är också en viktig punkt att inkludera, men en viss försiktighet behövs ifall det finns akne eller leverfläckar på hudområdet.

Produktionen av kollagen och elastin ökar i huden och motverkar att rynkor uppstår! Gua sha ska med fördel användas ofta, gärna 1-2 gånger i veckan för bästa resultat. Gua sha kan ha olika former som är olika bra för olika syften. Till exempel är v-formade stenar bra att använda på området vid käken.


Gua sha är bra för : Lymfatisk dränering, svullnader, migrän och huvudverk, stress, inflammationer, symptom som uppstår vid blockerade chakran, svullnader, smärtor, spänningsvärk, klimakterievallningar, dålig sömn och kroniska inflammationer!
Våra Gua sha verktyg är gjorda av Rosenkvarts och Amazonit som är två starka kristaller för hjärthealing. Rosenkvarts alstrar en frekvens av stark egenkärlek och har en omhuldande och omhändertagande energi. Amazoniten är utmärkt för dem som behöver lära sig att slappna av, njuta och följa med!
Just därför passar dessa stenar speciellt bra för denna typen av healing som i grund och botten handlar om att bearbeta gamla skador och stagnerad stress och spänningar. Vi älskar dessa stenar!
För att se vårt sortiment av gua sha kan du klicka här: