Fri frakt över 499:-
Blå Rosenkvarts - Ett Relativt Nytt Fynd

Blå Kvarts

 

Blå Rosenkvarts kanske låter lite motsägelsefullt, eftersom rosenkvarts är känd för sin vackra puder-rosa färg!

Egentligen är denna varianten av kvarts en blandning av just Rosenkvarts och Girasolkvarts med inslag av ett tredje mineral som kallas för Dumortierit. Dumortierit är oftast blåaktig och sägs hjälpa bäraren att bli mer tålmodig och balanserad. Den sägs även kunna dra fram vårt sinne för organisation och logistik, genom att göra oss mer uppmärksamma på hur vi hanterar miljön vi befinner oss. Både i hemmet och på vår arbetsplats.

Rosenkvarts är ju som många vet, en kristall för kärlek, harmoni och feminin kraft. Dock kanske det inte pratas så mycket om att den framförallt jobbar med den kärlek vi har till oss själva. Enligt min upplevelse med denna kristall, är rosenkvartsen omfamnande och värmande. Lite som en kram från mormor, då man blir påmind om att allting ordnar sig. Den besitter en viss mjukhet som är svår att känna hos andra kristaller. Det är väl det som gjort den så uppskattad och älskad världen över.

Den blå Rosenkvartsen är därför mycket intressant och representerar på sätt och viss en perfekt blandning mellan yin och yang. Den mottagande och givande kraften. Att samla sig och se vart man står med kärleksfulla ögon, och samtidigt hitta inspirationen och fokuset som krävs för att inte stanna kvar under samma omständigheter längre än nödvändigt.

En mycket intressant blandning av mineral som jag ser fram emot att lära känna bättre!

Trumlad blå Rosenkvarts finns i vår webbshopp och du hittar den här!

 

// Khemia